Добре дошли в нашия магазин!
Категории

0

Лични данни и GDPR

 

ЛИЧНИ ДАННИ


НАКРАТКО


Темата за личните данни и дълга и досадна.


Затова преди подробностите ще го кажем кратко: когато Вие правите поръчка при нас или просто сърфирате в 
www.shopthebest.eu, ни предоставяте Вашите лични данни, които ние ще обработим и съхраним отговорно и според законите. 

Регистрирани сме като оператор на лични данни.

Събираме само необходимите за реализиране на Вашата поръчка и доставката й данни.


Изпращането от нас към Вас на маркетингови съобщения за промоции ще става само след като Вие изрично пожелаете, чрез записване за бюлетина ни.



ПОДРОБНО


В настоящия текст ще откриете подробна информация колко сериозно и отговорно се отнасяме към Вашите лични данни и напълно съобразено със Закона за личните данни и въведените от 25 май 2018 г. мерки за изпълнение и прилагане на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент относно защитата на данните), (ОВ, L119/1 от 4 май 2016 г.)


Желаем да получите ясна и прозрачна информация как обработваме и най-вече защитаваме личните данни, които ни поверявате.



  1. Отговорната пред Вас страна

Бест ивент ООД, с управител Маргарита Лулова, регистрирано като оператор на лични данни, според изискванията на действащите закони в България.

Адрес по регистрация: София 1202, ул. Родопи 56

Адрес на дейност: София 1202, ул. Г. С. Раковски 4.

Телефон за контакт по отношение на употребата на лични данни: 0897811913, Маргарита Лулова.


Обработването на Вашите лични данни е въз основа на съгласието, което давате при създаване на Вашия профил или реализирането на поръчка като гост.


  1. Вашето съгласие за предоставяне и обработка на лични данни и отказ

Приемането на бисквитките и сърфирането в нашия сайт и, когато направите поръчка при нас, Вие ни предоставяте Вашите лични данни доброволно. 

Ние ще използваме тази информация само, за да обработим и да Ви доставим поръчаните продукти.

Ако желаем да Ви изпращаме информационни съобщения за промоции и нови продукти, ще Ви попитаме специално за това и ще Ви изпращаме само, ако сте се съгласили.

Можете да се откажете от обработката и съхраняването на Вашите лични данни – „право да бъдете забравен/а“, по всяко време, като ни пишете на office@shopthebest.eu и посочите ясно основание за искането си, на база на директивата.


Важно е да Ви обърнем внимание, че Регламентът предвижда ситуации, в които администраторът на лични данни – т.е. ние, има възможност да откаже да изтрие данните, а именно когато обработването на конкретните данни е с цел. 

„Правото да бъдеш забравен” не е абсолютно право. Може да се възползва от това си право единствено при наличие на конкретно основание. 


Съгласно Закона за счетоводството счетоводни регистри и финансови отчети, включително документи за данъчен контрол, каквито са фактурите, одит и последващи финансови инспекции се съхраняват 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят.

По тази причина ние ще трябва да запазим данните за Вашите поръчки, които са обект на сделка и договор от разстояние“.


  1. Съхраняване и обработване на лични данни

Вашите лични данните, които събираме с цел реализиране на продажба и предоставяне на желаните от Вас продукти, съхраняваме на сървъри в София, България и следователно в рамките на Европейското икономическо пространство.


Личните данни, които обработваме са следните:

  • имена, адрес, e-mail адрес, IP адрес и телефонен номер
  • информация за поръчките и начините на плащане
  • история на поръчките, ако имате профил
  • лични данни, свързани с Вашите „бисквитки": история на кликванията и история на навигацията и сърфирането


Използваме Вашите лични данни:

  • при обработката на поръчките
  • за да Ви изпратим известия за доставка или при възникване на проблеми с доставката на поръчаните от Вас продукти
  • за да Ви идентифицираме и да потвърдят адреса Ви пред външни партньори с цел доставка
  • история на плащанията
  • при връщане на продукти
  • при завеждане на жалби, рекламации и въпроси по гаранционни условия.
  • за да създадем и управляваме Вашия личен профил 
  • за да Ви предоставим историята и всички подробности за поръчките Ви 
  • за да запазите артикулите в кошницата си за пазаруване
  • за да имате възможност да напишете ревю или да оцените продуктите, които сте закупили от нас
  • за да Ви изпращаме специални предложения, информационни проучвания и покани чрез електронна поща, текстови съобщения, телефонни разговори и обикновена поща, но само след като изрично сте пожелали това



  1. Достъп до Вашите данни

Вашите данни са достояние в рамките на нашата фирма, официално регистрирана като оператор на лични данни и на наши партньори – трети страни, с които работим за прякото извършване на дейността ни, като например:

  • Мирчев айдиъс ООД – автор на онлайн платформата на нашия магазин
  • Куриерска фирма, надлежно посочена в магазина, за извършване на доставка на закупените от Вас продукти
  • За оптимизиране на нашия уебсайт използваме агенции и инструменти за анализ и оценка на продукта.

Те също имат личен ангажимент, според директивата и законите, да Ви информират как обработват Вашите лични данни.



5. Вие имате право:

  • Да поискате информация по всяко време относно личните Ви данни, които съхраняваме и ние ще Ви ги предоставим.
  • Да коригирате Вашите лични данни по всяко време, чрез самостоятелен достъп до създадения от Вас личен профил или да поискате ние да го направим.
  • Да изтриете лични данни, чрез зоната в долната част на сайта в дясно - "Моите лични данни". Ние имаме ангажимент да информираме всички трети страни, които имат достъп до Вашите лични данни също да ги изтрият.
  • Да откажете чрез отметката в сайта за това или възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, както и анализа на Вашите данни за целите на директния маркетинг.
  • Да подадете жалба към Комисия за защита на личните данни, ако прецените, че по някакъв начин сме съхранили или управлявали неправилно Вашите лични данни.




БИСКВИТКИ

„Бисквитката" е малък текстов файл, който се записва на Вашия компютър или мобилно устройство и се изтегля от него по време на следващи посещения. Ако сърфирате в нашия онлайн магазин означава, че сте съгласни с използването на  „бисквитките".

Имате право да приемете „бисквитките“ или не. Ако искате да знаете кога Вашето устройство получава „бисквитка“, настройте браузъра си така, че той да Ви информира. Можете да настроите браузъра да отхвърля всички „бисквитки“. Ако искате да разберете как, посетете aboutcookies.org. 

Има различни видове „бисквитки“:




Задължителни 

„Бисквитки“, които са задължителни, за сърфирането в нашия онлайн магазин и без тях употребата на сайта ни няма да е възможна. Те се инсталират след заявка от Ваша страна да ползвате тези услуги. 


Функционални


Те се използват, за да Ви разпознаем следващия път, когато посетите нашия 

магазин, за да ви предложим лични функции, като например любими продукти, продукти в пазарската количка или други предпочитания.



Аналитични 

Чрез тях установяваме броя на посетителите и техните действия в нашия онлайн магазин и така получаваме информация как те го използват. С тази информация прави анализи и можем да направим промени или други действия, с които да подобрим преживяването в него.



Рекламни 

Те регистрират Вашето влизане в нашия онлайн магазин, страниците, 

които посещавате и връзките, които следвате. Използваме тази информация, за да Ви показваме реклами, съобразени с Вашите интереси и за правилното, според нас, планиране на начина, по който се показват рекламите като брой, аудитория, местонахождение, др. и да отчетем ефективността.

За целта може да споделяме тази информация с трети страни (като рекламодатели). За да използваме тези „бисквитки“ ни е необходимо Вашето съгласие, като Вие можете да ги управлявате, чрез настройките на вашия браузър 



„Бисквитки“ за социални медии

Те позволяват да споделяте Вашата активност в нашия онлайн магазин в социални 

Мрежи. Те не са под наш контрол.



При определени случаи ние директно искаме Вашето съгласие магазинът ни да използва „бисквитки“ чрез наше съобщение.




Лични данни, чрез „бисквитките“

Системата прави връзка на номера на Вашата „бисквитка“ с Вашите лични данни, които сте ни подали като профил, само ако сте влезли в него. 

„Бисквитките“ можете да изтриете чрез браузъра на устройството, което използвате. 



За анализ на работа на нашия онлайн магазин и подобряването на ефективността й, използваме услугите на Google Analytics, който пък използва „Бисквитки“. 

Информацията, събрана от „бисквитките“, показва как Вие ползвате нашия онлайн магазин, се предава и съхранява от Google на техни сървъри в рамките на ЕС и извън него. 

Възможно е Google да прехвърля тази информация на трети страни, когато това се изисква по закон или в случаите, когато тези трети страни обработват информация от името на Google. 

Вие можете да се откажете от Google Analytics, без това да пречи да посещавате нашия онлайн магазин. 

Информация за Google Analytics и поверителността и за това как можете да контролирате информацията, която се изпраща на Google, може да се намери на https://policies.google.com/privacy/partners

С цел да предотвратите евентуално проследяване, можете да инсталирате

„add-in“ на Вашия браузър http://tools.google.com/dlpage/gaoptout






Запазваме си правото да редактираме с цел подобряване, настоящите условия.

Наличната версия в нашия онлайн магазин ще е последната валидна.


Нови продукти